Motoare electrice monofazate

Motoare electrice monofazate
Pentru documente PDF cu detalii tehnice despre motoarele electrice vedeti Sectiunea Download din partea stanga a paginii !
Caracteristici generale
Motoarele electrice din seria "TMM" sunt motoare electrice asincrone monofazate racite prin ventilare externa, cu rotor in forma de colivie de veverita.
Acest tip de motoare electrice sunt disponibile in gabarite de la 63 la 112.

Catalog Tehnic : Motoare electrice monofazate.pdf

 

Protectie
Seria de motoare electrice "TMM" au grad de protectie IP55 in acord cu EN 60034-5.

Racirea
Motoarele electrice sunt racite printr-o sursa externa de suprafata. Motoarele electrice standard au ventilatorul cu palete radiale si pot sa functioneze in ambele sensuri de rotatie. Norme de referinta: EN 60034-6
Capacul de ventilator din tabla de otel zincat este vopsit cu albastru RAL 5010 sau alb zincat .

Tensiune si frecventa
Motoarele electrice pot functiona la putere nominala alimentate de la retea electrica cu variatie de tensiune de ±5%. Supraincalzirea prevazuta de norme se refera la valorile nominale ale tensiunii. Pentru o functionare in limite, de exemplu cu variatii de +5% sau -5% ale tensiunii, normele permit o crestere a temperaturii de 10°K. Motoarele pot fi furnizate cu tensiuni cuprinse intre 220-690V, 50 si 60 Hz.

Putere
In tabelul din documentatia atasata sunt indicate caracteristicile normale in serviciu continuu, cu alimentare la tensiune nominala si frecventa de 50 Hz; temperatura ambientala maxima de 40°C si altitudine de pana la 1000 m. Pentru conditii de mediu diferite, puterile variaza si se vor obtine aplicand factorii corectivi specificati in tabel. 

Serviciul motoarelor electrice monofazate
Puterile mentionate in acest catalog se refera la modalitatea de serviciu S1, adica o functionare continua la putere constanta, S3 - o functionare intrerupta periodic si, serviciu S6 pentru o functionare intrerupta periodic cu incarcare intermitenta .

Randamentul si factorul de putere al motoarelor electrice monofazate
Valorile de randament si factorii de putere pentru puterea nominala sunt prezentate in tabelele cu date tehnice pentru fiecare tip de motor electric .